Masterclass Trouwambtenaar

Andréa Schipper

Een prachtig vak
Het voltrekken van een huwelijk is een vak. Een prachtig vak. Een vak waarbij je mag delen in het geluk van anderen. Waarbij je dat geluk mag versterken en waarbij je van onschatbare waarde bent voor het bruidspaar. Dan wil je goed voorbereid zijn, zeker zijn van wat je doet en professioneel zijn. Deze masterclass zorgt dat je alle ins en outs kent, wetgeving kan toepassen en volledig in jouw eigen stijl een huwelijksceremonie tot in de puntjes kan verzorgen. 

Meer dan een praatje
Er wordt vaak makkelijk over gedacht, maar het voltrekken van een huwelijk is meer dan een praatje houden voor een bruidspaar met hun bruiloftsgasten. Er komt niet alleen wetgeving bij kijken maar ook kennis, feeling, emotie en zorgvuldigheid. De huwelijksbranche is volop in beweging, bruidsparen hebben hun eigen wensen voor wat betreft de ceremonie en zo wordt er van de babs ook steeds meer verwacht. Deze masterclass bevat alle elementen van het vak, is interactief en net zo leuk als het vak zelf. 

Opleiding
Van kennismaking tot huwelijksvoltrekking komen alle facetten van het vak aan bod. We gaan samen aan de slag om je ceremonies te versterken als je al babs bent, of je ceremonies vorm te geven als je nog als babs gaat  beginnen. 

De opzet van de Masterclass
De masterclass bestaat uit 2 dagen (4 dagdelen) en wordt gegeven in het midden van het land. Om deel te kunnen nemen aan de Masterclass is de basisopleiding een vereiste.

Het programma:

Dag 1
We starten de dag interactief met een Kahoot om de kennis vanuit de basisopleiding weer even op te frissen.

Het eerste dagdeel besteden we aandacht aan bijzondere omstandigheden. Hierbij kun je denken aan een terminale bruid of bruidegom, maar het kan ook een beperking zijn van één van beiden (blind, doof, etc). Hoe ga je om met trouwen met een gemis en we besteden aandacht aan rituelen in de huwelijksceremonie.

Het tweede dagdeel is geheel gericht op het interview met het bruidspaar en de speech. 

Dag 2
De tweede en laatste dag staat volledig in het teken van de ceremonie waar we alle kennis van de basisopleiding en de voorgaande dag laten terug komen. Hiervoor krijg je de opdracht om een speech te schrijven. We oefenen interactief door ceremonies met elkaar na te bootsen en elkaar te versterken met ideeën en feedback.

Natuurlijk ontvang je na het afronden van de opleiding een certificaat. 

De masterclass wordt gegeven door Andréa Schipper-Vosveld, oprichter en voorzitter van Matrimonium, vereniging voor trouwambtenaren, en zelf abs, babs en zzp-trouwambtenaar.
  

Groepen
Groep Data Tijd Locatie Prijs  
5. Masterclass Trouwambtenaar 24-03-2022
31-03-2022
09:30 - 16:30
09:30 - 16:30
BCN Utrecht CS (Utrecht) € 550,00
Inschrijven

Persoonlijke gegevens:

5. Masterclass Trouwambtenaar