Basiscursus Trouwambtenaar

De (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand, oftewel de (b)abs,  is het visitekaartje van uw gemeente. Voor het bruidspaar en hun gasten moet de huwelijksvoltrekking een onvergetelijk moment zijn. Van de trouwambtenaar wordt tegenwoordig veel verwacht; een goede dosis humor, de ceremonie moet luchtig zijn, stijlvol en tegelijkertijd aan de juiste juridische regels voldoen. We kunnen gerust stellen dat het voltrekken van een huwelijk een vak is.

Resultaat
Deskundigheid met betrekking tot vele (o.a. juridische) aspecten van een huwelijksvoltrekking of een geregistreerd partnerschap. Door de uitleg van wetgeving met praktijkvoorbeelden komen veel aspecten uit een huwelijksceremonie aan bod. Er is ook aandacht voor het interview en de speech.

Doelgroep 
(Buitengewone) ambtenaren van de burgerlijke stand die belast zijn met het voltrekken van huwelijken respectievelijk het tot stand brengen van geregistreerde partnerschappen. Maar ook zij die graag trouwambtenaar willen worden of een eenmalige aanwijzing gekregen hebben.
Meer informatie over de aanwijzing en de beëdinging kunt u terugvinden via de volgende link:
https://matrimonium.nl/wp-content/uploads/Aanwijzing-en-beediging.pdf

Programma 
In de ochtend worden de juridische en theoretische aspecten die betrekking hebben op huwelijken en partnerschappen behandeld. Er is aandacht voor de laatste ontwikkelingen en de gevolgen voor de BABS ten aanzien van de digitale burgerlijke stand. Daarbij is de identiteitsvaststelling een belangrijk onderdeel.
In de middag bespreken we het interview, de speech en de ceremonie. Welke vragen stel je een bruidspaar en op welke manieren kun je dat doen. Hoe kun je creatief zijn in je ceremonie. Alles om een goede basis te geven voor de (eerste) ceremonie.
Na afloop van deze basiscursus ontvangt u een bewijs als deelname en kunt u in overleg met de gemeente als trouwambtenaar zelfverzekerd de eerste ceremonie voltrekken en daar dan ook zelf van genieten!

De cursus wordt gegeven door Andréa Schipper-Vosveld, Peter Kuijmans of Patty Zanoli, allen buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand en Andréa Schipper-Vosveld is tevens voorzitter van Matrimonium, vereniging voor trouwambtenaren.

Prijs is exclusief 21% BTW. Voor aanvang van de cursus ontvangt u een factuur per mail. Deelname aan de cursus is alleen mogelijk indien u vooraf het cursusgeld voldaan heeft. 

Groepen
Groep Data Tijd Locatie Prijs  
45. Basiscursus Trouwambtenaar 14-01-2022 09:30 - 16:30 BCN Utrecht CS (Utrecht) € 355,00
Inschrijven

Persoonlijke gegevens:

45. Basiscursus Trouwambtenaar